fbpx
June 18, 2019
  • 8:45 am Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί
  • 8:01 am Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αλίμου την Τετάρτη 19 Ιουνίου
  • 12:58 pm Παραλίες Νοτίων Προαστίων.Πόσο κοστίζουν οι βουτιές?Επιλογές – Τιμές
  • 11:55 am Τραμ: Διακοπή δρομολογίων λόγω κοπής καλωδίων στον Άλιμο
  • 9:51 am Δήμος Γλυφάδας, Σύγκληση διακομματικής επιτροπής

Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας – η επόμενη διάλεξη

Συνεχίζει την πιλοτική λειτουργία του, στο ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας, ο νέος και καινοτόμος θεσμός του Δήμου Γλυφάδας.
Μετά τη διάλεξη του σπουδαίου και διακεκριμένου επιστήμονα Δημήτρη Νανόπουλου, ακολουθεί τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 127) διάλεξη με θέμα
«Προστατεύοντας την Καρδιά μας». Αυτό θα είναι το θέμα της επόμενης διάλεξης που θα γίνει στα πλαίσα της πιλοτικής λειτουργίας του Δημοτικό Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Γλυφάδας.
Η διάλεξη θα γίνει η Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στο ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 127)
Εισηγητές θα είναι:
Ο Δημήτριος Τούσουλης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Αντιπρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα ομιλίας «Προδιαθεσικοί Παράγοντες Στεφανιαίας Νόσου».
Η Χριστίνα Χρυσοχόου, Καρδιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ Ά Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, με θέμα ομιλίας «Πρακτικά Μηνύματα στη Θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας».
Ο Γεώργιος Λάζαρος, Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Ά Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, με θέμα «Αιφνίδιος Θάνατος στους Νέους».
Η διάλεξη θα διαρκέσει μιάμιση ώρα, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Τα μαθήματα-διαλέξεις ή και βιωματικά εργαστήρια του ΔΕΑΠ Γλυφάδας θα πραγματοποιούνται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των πολιτών σε συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών. Κάθε κύκλος σπουδών έχει δικό του γνωστικό αντικείμενο, με διδασκαλία επιστημονικών θεμάτων. Τα μαθήματα χωρίζονται σε χειμερινό και εαρινό εξάμηνο. Το χειμερινό εξάμηνο διαρκεί από Οκτώβριο έως Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο από τέλη Φεβρουαρίου έως και το τέλος Μαΐου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα.
Αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα και τις εγγραφές θα γίνει με νεότερη ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας έχουν όλοι ανεξαρτήτου οικονομικού εισοδήματος και ηλικίας εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι λυκείου.
Στο ΔΕΑΠ ο διδασκόμενος δεν θα υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε υποχρεωτική αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους θα συμπληρώσουν όλα τα μαθήματα, με δικαίωμα δύο απουσιών.

Δες άλλες ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας εδώ

Νότια Προάστια 4 Ιουνίου 2019

ανοικτό πανεπιστήμιο

Εγγραφείτε στο Newseltter του Notiatoday.com
για να ενημερώνεστε πριν απ' όλους για ειδήσεις
& νέα της αγοράς που αφορούν
τα Νότια προάστια της Αθήνας

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Tα δεδομένα που θα μας στείλετε θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την αποστολή newsletter και δεν πρόκειται να δωθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.